COMMERCIËLE NORMEN en CERTIFICATEN (BRCGS, IFS, FSSC 22000, ...)

De IFS Logistics norm stelt eisen voor een (voedsel)veilige én kwaliteitsvolle opslag, distributie & transport van levensmiddelen (en andere producten).

De basispijlers van dit lastenboek zijn sterk geïnspireerd op de IFS Food norm en eisen een goede implementatie en toepassing van:

De ISO 22000 norm stelt eisen aan een managementsysteem voor voedselveiligheid, gericht naar alle schakels in de voedselketen.

Het FSSC 22000 certificaat (Food Safety System Certificate) combineert ISO 22000 met de TS 22002 ('Technical Standard') én de 'additional requirements' en integreert op die manier de basisvoorwaarden, het HACCP stappenplan en de HLS-structuur (High Level Structure) binnen deze certificatienorm.

In deze opleiding laten we deelnemers kennis maken met de BRC Global Standard for Food (versie 9). 

In de opleiding worden alle eisen toegelicht, met speciale aandacht voor alle wijzigingen t.o.v. versie 8.

Ook het auditprotocol en andere belangrijke aandachtspunten worden in de verf gezet.

De opleiding heeft finaal tot doel u klaar te stomen voor een goede kennis en implementatie van de BRCGS Food norm in uw omgeving.

In deze opleiding laten we deelnemers kennis maken met de BRC Global Standard for Packaging and Packaging Material.

De norm is opgesteld voor producenten van verpakkingsmaterialen of materialen die contact maken met levensmiddelen. Ook producenten van contact- en verpakkingsmaterialen worden geconfronteerd met de vraag naar een gecertificeerd voedselveiligheids- en kwaliteitssysteem.

In deze opleiding laten we deelnemers kennis maken met de International Food Standard (IFS). 

De “IFS Global Markets" is een gestandaardiseerd beoordelingsprogramma voor voedselveiligheid voor voedingsproducten en retailers. Het programma is bedoeld om 'kleine’ bedrijven te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun voedselveiligheidsbeheersysteem en om de eerste stap te zetten naar de implementatie van de IFS Food Standard.

Met het verdwijnen van de “COMEOS" standaard biedt “IFS Global Markets" een goed alternatief.

Subscribe to COMMERCIËLE NORMEN en CERTIFICATEN (BRCGS, IFS, FSSC 22000, ...)

Nieuws

Omzendbrief FAVV m.b.t. houdbaarheidsdata

In deze omzendbrief wordt toelichting gegeven over de vermelding van houdbaarheidsdata op consumentenverpakkingen ('tenminste houdbaar tot' vs. 'te gebruiken…

Omzendbrief FAVV m.b.t. Listeria monocytogenes in kant-en-klare levensmiddelen
Belgische referentiedosissen allergenen aangepast

Bij gebrek aan wettelijke referentiedosissen voor voedselallergenen, verscheen in 2017 een advies van het Wetenschappelijk Comité (advies 24-2017) aangaande referentiedosissen voor allergenen.

Deze aanbevolen

Testimonials

Wij nodigen Eva Moens regelmatig uit voor opleidingen (etikettering, HACCP, hygiëne, ...). Eva heeft een brede kennis; denkt mee met onze organisatie en komt met praktische voorstellen en verbetermaatregelen. Ook achteraf kunnen we steeds met vragen bij haar terecht. Een echter aanrader!

Caroline Dohogne; Q-manager (Neuhaus)

Sinds ik actief werkzaam ben in de voedingsindustrie, deed ik reeds verschillende malen beroep op Eva Moens Consult voor zowel opleidingen als individuele coaching. De pragmatische aanpak is schitterend en de grondige kennis & expertise zeer groot. Men kan zich steeds verwachten aan advies op maat met directe toegevoegde waarde.

Jeroen De Bock; Quality Assurance Engineer (Puratos)

Dankzij de kennis en aanpak van Eva & haar team, beschikken wij nu over de juiste en concrete inzichten m.b.t. onze food fraude studie. Wij appreciëren de snelheid en pragmatische aanpak van Eva. Haar kennis reikt duidelijk op vele vlakken héél ver; zij kan deze bovendien op efficiënte wijze aan de man brengen. Opmerkelijk is vooral het vertrouwen dat gesteld wordt in het werk van Eva Moens Consult door onze auditoren. Een absolute aanrader!

Peter Schiettecatte; Q-manager (Delici)

Blij dat wij op ons pad Eva Moens tegen kwamen. Zij gaf een duidelijke uitleg over wat er allemaal moest gebeuren en zette stap per stap ons op weg naar een bedrijf dat in orde is op het vlak van voedselveiligheid en HACCP.

Els Van Schepdael; zaakvoeder (Bakkerij D'Elst)

Eva was een godsgeschenk met een gigantische kennis en professionaliteit maar bovenal down to earth, pragmatisch, perfect in het onderscheiden van hoofd-en bijzaak en erg betrokken op het welslagen van mijn avontuur!

Krist'l De Loose; zaakvoerder (Pastati)

De consultancy van Eva Moens is goud waard. Met de zeer gestructureerde maandelijkse sessies was het schrijven van een kwaliteitshandboek nog nooit zo eenvoudig. En dit alles in een zeer open en amicale sfeer. Bovendien heeft Eva voor elke vraag wel een antwoord wat de discussie of uitwerking van bepaalde onderwerpen heel vlot, leerrijk en dynamisch maakt. Een echte aanrader!

Lara Gorissen; R&D-manager (Puratos)

Wegens tijdsgebrek lukte het niet om FSPCA in te voeren in onze organisatie, maar samen met Eva Moens Consult hebben we op een paar dagen tijd ons kwaliteitshandboek kunnen uitbreiden en herzien. Dankzij hun efficiënte aanpak, zijn we klaar zijn voor onze volgende FSPCA audit!

De professionele aanpak raden we iedereen aan.  Kwaliteit gegarandeerd!

Sophie Van Ranst; Q-manager (Pralibel)

We zijn zeer tevreden over de jarenlange kwalitatieve service en goede ondersteuning. Daarnaast is Eva Moens Consult steeds eenvoudig bereikbaar en wordt er doortastend en efficiënt te werk gegaan. 

Kristoff, Anke en Caroline; Q-managers (Ranson)

Begin dit jaar hebben we Eva ingeschakeld voor onze jaarlijkse HACCP-opleiding voor productiemedewerkers. De reacties van onze productiemedewerkers na de opleiding waren unaniem positief. Iedereen was laaiend enthousiast. Eva is een enthousiaste lesgeefster, met kennis van zaken. Haar opleidingen zijn interactief, duidelijk en gestructureerd.

Eva beheerst de kunst om 'moeilijke' materie op een laagdrempelige, boeiende en duidelijke manier over te brengen.

Evelien Van den Bussche; Q-manager (Lily's Cakes)

2 years ago I started a position as Quality Manager. Back then I had no experience in the function and although it could have resulted on a chaotic situation, it did not, thanks to the help of Eva. Eva and her team give clear and interesting trainings, they are knowledgable in their areas and can relate to the day to day activities in the plant. Moreover, she really cares about my company and can relate to my specific needs. With the support and guidance of Eva and her team, we have been able to increase the quality in our factory considerably. And that is the goal, isn’t it?

Alma G. Flores; Quality & R&D-manager (La William)