Elk bedrijf genereert jaarlijks grote hoeveelheden data m.b.t. voedselveiligheid en kwaliteit. Een operator dient na te gaan of data, gegevens & analyseresultaten voldoen aan wetgeving en/of normen. Echter: soms zit er ‘meer’ in deze data dan men zou vermoeden. Deze training heeft tot doel analyseresultaten te leren bundelen en verder te verwerken o.b.v. (statistische onderbouwde) trendanalyse.
In een tijdperk van budgettaire restricties kunnen trendobservaties en -analyse een hulpmiddel zijn om keuzes te maken bij de opmaak van controleprogramma’s. Tevens kunnen deze methoden gebruikt worden om het effect van genomen maatregelen te beoordelen.
Deze opleiding heeft finaal tot doel om (statistisch onderbouwde) methodieken m.b.t. trendobservatie en trendanalyse toe te lichten. Quality-, R&D-, en andere managers leren trendobservatie en -analyse toe te passen op de resultaten van hun autocontrolesystemen en productieprocessen.
Een goede trendobservatie en -analyse is tevens een eis van kwaliteitssystemen zoals BRCGS, IFS en andere (GFSI) lastenboeken. Ook de inspectielijsten en regelgeving van het FAVV zet dit item meer en meer in de spotlight.
Voor de oefening dienen de deelnemers hun laptop mee te nemen (uitgerust met Excel).
1 dag; van 9u00-17u00
Deze opleiding wordt aangeboden op:
Neem hier contact voor meer info.
Alle opleidingen worden gratis of tegen een gereduceerd tarief aangeboden voor werknemers uit volgende paritaire comités: PC 118 - PC 220 - PC 200; zie ook www.alimento.be.
Via ALIMENTO (www.alimento.be) of zie ook rechtstreekse link door te klikken op datum en locatie: