Een goede (proces)validatie leidt tot belangrijke inzichten en kan dienen als stevige steunpilaar van een voedselveiligheids- en kwaliteitsbeleid.
Deze opleiding wil de nodige inzichten aanreiken teneinde processen, HACCP-plannen, maar tevens etiketten of technische fiches of uw allergenenbeleid op een gefundeerde wijze te valideren.
De focus van de opleiding ligt bij:
- aanpakken van een HACCP validatie
- validatie van de basisvoorwaardenprogramma's
- validatie van een allergenenbeleid (merk op: in maart '21 werd de wijziging aan Verordening (EU) 852/2004 gepubliceerd. Bij publicatie van het wijzigingsbesluit wordt een grondige validatie en onderbouwing van het allergenenbeleid bij wet verplicht. Deze opleiding gaat dieper in op vragen zoals:
- hoe kruisbesmetting vermijden én valideren
- onderbouwing van claims m.b.t. 'free from' – allergenen
- ...
- onderbouwen van reinigings- en ontsmettingsprogramma's
- vreemde voorwerpen: bijvoorbeeld hoe een (gevalideerde) keuze tussen metaaldetectie, zeef, …
- chemische residuen: hoe valideer ik afwezigheid van residuen?
- proces validaties
- ...
Uitwisseling van kennis en know-how verzekerd. Een absolute aanrader!
Merk op: voor validatie van microbiologische gevaren, reiken we in deze opleiding enkele handvaten aan, doch deze worden in andere trainingen verder uitgediept:
1 dag; van 9u00-17u00
Deze opleiding wordt aangeboden op:
Neem hier contact voor meer info.
Alle opleidingen worden gratis of tegen een gereduceerd tarief aangeboden voor werknemers uit volgende paritaire comités: PC 118 - PC 220 - PC 200: zie ook www.alimento.be
Via ALIMENTO (www.alimento.be) of zie ook rechtstreekse link door te klikken op datum en locatie: