In deze intensieve 4-daagse cursus wordt alle nodige achtergrondinformatie verstrekt om een HACCP-studie te kunnen opzetten en/of te onderhouden (actualiseren). Daarbij komen volgende onderwerpen uitgebreid aan bod:
- overzicht van de wetgeving (incl. link naar autocontrolegidsen)
- HACCP en de basisvoorwaarden: HACCP in relatie tot GHP/GMP-BVP
- overzicht van de gevaren (met extra aandacht voor de nodige achtergrondinformatie m.b.t. microbiologie)
- overzicht van de GMP/GHP/BVP-maatregelen
- hoe een HACCP-studie uitvoeren (volgens het internationale HACCP-stappenplan: elke stap wordt in detail besproken, met extra aandacht voor de methodiek van risico-analyse ‘Kans x Ernst’)
- uitgebreide oefeningen m.b.t. opstellen van een HACCP-plan
In deze 4-daagse cursus worden diverse oefeningen ingebouwd zodat de deelnemers aan het einde van het traject voldoende bagage hebben om zelf een HACCP-studie te actualiseren en/of uit te werken. Er is voldoende tijd en ruimte ingebouwd om in te gaan op specifieke vragen en/of problematieken. Een absolute aanrader voor éénieder die zich moet verdiepen in voedselveiligheid en HACCP in de brede zin van het woord.
4 dagen; telkens van 9u00-17u00
Deze opleiding wordt aangeboden op:
- di 14/02 - di 21/02 - di 28/02 - di 07/03/2023: DRONGEN
- do 09/11 - do 16/11 - do 23/11 - do 30/11/2023: GROBBENDONK
Neem hier contact voor meer info.
Alle opleidingen worden gratis of tegen een gereduceerd tarief aangeboden voor werknemers uit volgende paritaire comités: PC 118 - PC 220 - PC 200; zie ook www.alimento.be.
Via ALIMENTO (www.alimento.be) of zie ook rechtstreekse link door te klikken op datum en locatie: