In deze intensieve 4-daagse cursus wordt alle nodige achtergrondinformatie verstrekt om een HACCP-studie te kunnen opzetten en/of te onderhouden (actualiseren). Daarbij komen volgende onderwerpen uitgebreid aan bod:
- overzicht van de wetgeving (incl. link naar autocontrolegidsen)
- HACCP en de basisvoorwaarden: HACCP in relatie tot basisvoorwaardenprogramma's (BVP)
- overzicht van de gevaren (met extra aandacht voor de nodige achtergrondinformatie m.b.t. microbiologie)
- overzicht van de BVP-maatregelen
- hoe een HACCP-studie uitvoeren (volgens het internationale HACCP-stappenplan: elke stap wordt in detail besproken, met extra aandacht voor de methodiek van risico-analyse ‘Kans x Ernst’)
- uitgebreide oefeningen m.b.t. opstellen van een HACCP-plan
In deze 4-daagse cursus worden diverse oefeningen ingebouwd zodat de deelnemers aan het einde van het traject voldoende bagage hebben om zelf een HACCP-studie te actualiseren en/of uit te werken. Er is voldoende tijd en ruimte ingebouwd om in te gaan op specifieke vragen en/of problematieken. Een absolute aanrader voor éénieder die zich moet verdiepen in voedselveiligheid en HACCP in de brede zin van het woord.
4 dagen; telkens van 9u00-17u00
Deze opleiding wordt aangeboden op:
- ma 15/04 - ma 22/04 - ma 29/04 - ma 06/05: GROBBENDONK
- do 07/11 - do 14/11 - do 21/11 - do 28/11: NAZARETH
Neem hier contact voor meer info.
Alle opleidingen worden gratis of tegen een gereduceerd tarief aangeboden voor werknemers uit volgende paritaire comités: PC 118 - PC 220 - PC 200; zie ook www.alimento.be.
Via ALIMENTO (www.alimento.be) of zie ook rechtstreekse link door te klikken op datum en locatie: