Eén van de belangrijke basisvoorwaarden van een kwaliteits- en voedselveiligheidssysteem is reiniging en ontsmetting. De efficiëntie van reinigings- en desinfectieprocedures is van doorslaggevend belang voor de goede hygiëne van de productie-omgeving, de houdbaarheid van levensmiddelen, maar tevens m.b.t. het vermijden van kruisbesmetting van allergenen en nabesmetting met pathogenen.
In deze opleiding neemt de lesgever de principes van reiniging en ontsmetting onder de loep. De wijze waarop gereinigd kan worden, de factoren die reiniging en ontsmetting beïnvloeden, maar tevens technologische aspecten zoals kennis rond detergenten & desinfectantia, rond reinigings- en ontsmettingsmethoden & -systemen, … staan op de agenda.
We belichten tevens de verificatiemethodes van reiniging en ontsmetting en toetsen de opgedane kennis aan de vigerende (commerciële) lastenboeken zoals bvb. BRCGS, IFS, FSSC 22000,….
1 dag; van 9u00-17u00
deze opleiding wordt aangeboden op:
Neem hier contact voor meer info.
Alle opleidingen worden gratis of tegen een gereduceerd tarief aangeboden voor werknemers uit volgende paritaire comités: PC 118 - PC 220 - PC 200; zie ook www.alimento.be.
Via ALIMENTO (www.alimento.be) of zie ook rechtstreekse link door te klikken op datum en locatie: