Deze cursus heeft tot doel de nodige achtergrondinformatie m.b.t. de hygiënische BASISVOORWAARDEN (BVP) en HACCP bij te brengen en richt zich tot alle werknemers die vanop de vloer betrokken zijn bij het HACCP-gebeuren (zoals operatoren, lijnverantwoordelijken, techniekers, …) en/of alle medewerkers die enige notie en kennis rond HACCP moeten verwerven (zonder zelf verantwoordelijk te zijn voor het actualiseren en/of opstellen van het HACCP-plan).
Vooral het “hoe & waarom” worden ten gronde toegelicht in deze 2-daagse cursus met bijzondere aandacht voor:
- overzicht van de gevaren in de voedingsindustrie: microbiologische gevaren, chemische gevaren, fysische gevaren en allergenen
- waarom zijn deze gevaarlijk?
- waar en hoe kunnen ze voorkomen in mijn bedrijf?
- hoe kan ik deze gevaren beheersen?
- implementatie van de basisvoorwaardenprogramma's
- reiniging & ontsmetting, ongediertebestrijding, koude keten, persoonlijke hygiëne, technisch onderhoud, traceerbaarheid, allergenenbeleid, fysische contaminanten...
- wat is HACCP
- het stappenplan
- beheersing van CCP's en PVA's
- waarom en hoe opvolgen
Men verwerft na deze cursus de nodige inzichten om HACCP toe te passen en voedselveilige methodieken op de werkvloer te hanteren.
2 dagen; telkens van 9u00-17u00
Deze opleiding wordt aangeboden op:
Neem hier contact voor meer info.
Alle opleidingen worden gratis of tegen een gereduceerd tarief aangeboden voor werknemers uit volgende paritaire comités: PC 118 - PC 220 - PC 200; zie ook www.alimento.be.
Via ALIMENTO (www.alimento.be) of zie ook rechtstreekse link door te klikken op datum en locatie: