Voedingsproducenten hebben nood aan onderbouwde omgevingsmonitoringprogramma’s om pathogenen en bederfveroorzakende micro-organismen te controleren in hun omgeving. In het bijzonder zijn productiegebieden met open producten gevoelig aan microbiologische nabesmetting.
In deze opleiding wordt ingegaan op alle facetten van omgevingsmonitoring: van doelorganismen tot identificatie van monsternameplaatsen, testfrequentie en -methode, … Tevens werpt de lesgever een licht op evaluatie van de analyseresultaten en verdere beoordeling of verwerking ervan.
Inhoud opleiding
- Wat en waarom omgevingsmonitoring
- Eisen uit de wet
- Eisen uit commerciële normen
- Analyseplannen
- Parameters
- Bemonsteringsplaatsen
- Frequentie
- Analyseresultaten
- Interpretatie en verwerking van de resultaten
- Whole genome sequencing
0,5 dag; van 9u00-13u00
Deze opleiding wordt aangeboden op:
Neem hier contact voor meer info.
Alle opleidingen worden gratis of tegen een gereduceerd tarief aangeboden voor werknemers uit volgende paritaire comités: PC 118 - PC 220 - PC 200; zie ook www.alimento.be.
Via ALIMENTO (www.alimento.be) of zie ook rechtstreekse link door te klikken op datum en locatie: