De ISO 22000 norm stelt eisen aan een managementsysteem voor voedselveiligheid, gericht naar alle schakels in de voedselketen.
Het FSSC 22000 certificaat (Food Safety System Certificate) combineert ISO 22000 met de TS 22002 ('Technical Standard') én de 'additional requirements' en integreert op die manier de basisvoorwaarden, het HACCP stappenplan en de HLS-structuur (High Level Structure) binnen deze certificatienorm.
In deze opleiding maakt u kennis met de inhoud van deze norm. De opleiding heeft als einddoel de juiste inzichten te verwerven om aldus uw systeem / uw bedrijf klaar te stomen voor een succesvolle FSSC 22000 (of ISO 22000) certificatie.
In deze opleiding gaat de trainer specifiek in op nieuwe inzichten [n.a.v. de grondige revisie van de norm (heden versie 6)]:
- de High Level Structure (HLS) werd geïntroduceerd: een nieuwe structuur én nieuwe management-systeemvereisten in relatie tot risico-gebaseerd denken op organisatieniveau
- een andere verrijkende én significante wijziging is vervat in de inzichten m.b.t. het vernieuwde 'HACCP Hazard Control Plan', waarbij een verduidelijking van de analytische benadering voor OPRP's en CCP's niet enkel de gevaren (hazards), maar tevens de beheersmaatregelen onder de loep neemt
- tot slot omvat de nieuwe norm belangrijke wijzigingen m.b.t. controle van extern geleverde processen, producten en diensten
Wil u de juiste inzichten verwerven m.b.t. deze specifieke nieuwigheden en het volledige eisenpakket van FSSC 22000, dan is deze training een absolute aanrader!
1 dag; van 9u00-17u00
Deze opleiding wordt enkel in-house aangeboden, op maat van uw onderneming. Neem hier contact voor meer info.
Neem hier vrijblijvend contact voor prijszetting en offerte.
Neem hier vrijblijvend contact voor inschrijvingen.