In deze cursus verwerft:men noodzakelijke basisinzichten m.b.t. levensmiddelenmicrobiologie aan de hand van een duidelijk overzicht van de diverse micro-organismen en hun invloed op voedingsmiddelen en productieprocessen.
Programma van de opleiding:
- levensmiddelenmicrobiologie: definities en basisbegrippen
- indeling van micro-organismen in de voedingsindustrie
- groei van micro-organismen en factoren die de groei beïnvloeden
- nuttige micro-organismen: overzicht
- bedervers: overzicht
- hygiëne-indicatoren: overzicht
- pathogenen (ziekte verwekkende micro-organismen)
- verschil voedselinfectanten vs. voedselintoxicanten
- wetgeving en normen microbiologie
1 dag; van 9u00-17u00
Deze opleiding wordt aangeboden op:
Neem hier contact voor meer info.
Alle opleidingen worden gratis of tegen een gereduceerd tarief aangeboden voor werknemers uit volgende paritaire comités: PC 118 - PC 220 - PC 200; zie ook www.alimento.be.
Via ALIMENTO (www.alimento.be) of zie ook rechtstreekse link door te klikken op datum en locatie: