Deze cursus heeft als doel de systematiek van HACCP en het volledige HACCP stappenplan nader toe te lichten. Volgende programma komt aan bod:
- gevaren in de voedingsindustrie: microbiologische gevaren - chemische gevaren - fysische gevaren - allergenen
- overzicht van de diverse HACCP-stappenplannen
- theoretische toelichting van de verscheidene HACCP - stappen (samenstellen HACCP-team, productomschrijving, misbruik van de producten, opstellen flowcharts, opstellen gevarenanalyse, ...)
- toelichting van de ‘methodiek’ inzake gevarenanalyse: kans x ernst , …
- oefeningen
Aan het einde van deze cursus is de deelnemer in staat om zelfstandig een HACCP-plan te schrijven. De 'techniek' voor de gevarenanalyse wordt via diverse oefeningen grondig ingestudeerd.
1 dag; van 9u00-17u00
Deze opleiding wordt aangeboden op:
Neem hier contact voor meer info.
Alle opleidingen worden gratis of tegen een gereduceerd tarief aangeboden voor werknemers uit volgende paritaire comités: PC 118 - PC 220 - PC 200; zie ook www.alimento.be.
Via ALIMENTO (www.alimento.be) of zie ook rechtstreekse link door te klikken op datum en locatie: