Bedrijven dienen gedocumenteerde risico-beoordelingen uit te voeren van elke grondstof (of elke groep van grondstoffen) teneinde potentiële risico’s voor voedselveiligheid, wettelijkheid en/of kwaliteit te bepalen. Daarbij moet rekening gehouden worden met een reeks gevaren zoals besmettingen van microbiële aard, verontreiniging met allergenen, risico’s op vreemde voorwerpen, chemische contaminaties, fraude, … .
Deze gevarenanalyse vormt de basis voor procedures m.b.t. ingangscontrole, kan als onderbouwing van een analyseplan gebruikt worden en is dé uitvalsbasis voor de selectie en bewaking van leveranciers alsook voor het bewaken van de veiligheid van de eindproducten.
In deze opleiding zal de lesgever enerzijds de gevaren m.b.t. (groepen van) grondstoffen in detail toelichten, anderzijds wordt de methodiek voor een ‘specifieke gevarenanalyse op grondstoffen’ uit de doeken gedaan .
1 dag; telkens van 9u00-17u00
Deze opleiding wordt aangeboden op:
Neem hier contact voor meer info.
Alle opleidingen worden gratis of tegen een gereduceerd tarief aangeboden voor werknemers uit volgende paritaire comités: PC 118 - PC 220 - PC 200; zie ook www.alimento.be.
Via ALIMENTO (www.alimento.be) of zie ook rechtstreekse link door te klikken op datum en locatie: