FSMA - PCQI

De Food Safety Modernization Act (FSMA) heeft tot doel de veiligheid van levensmiddelen in de VSA te waarborgen. De FSMA regelgeving is van toepassing voor alle bedrijven die levensmiddelen exporteren naar de VS.
In deze opleiding gaat de lesgever dieper in op de FSMA regelgeving en krijgt u een inzicht in de FSMA-/FDA- terminologie en de ‘Preventive Controls for Human Food’.
U weet welke aanpassingen nodig zullen zijn om uw voedselveiligheids- en kwaliteitszorgsysteem aan te passen aan de FSMA. U leert met andere woorden hoe een Food Safety Plan dient opgesteld te worden (en waar HACCP en GMP te situeren is als onderdeel van dit Plan), welk type preventieve controles nodig zijn, welke de vereisten zijn voor de registraties, hoe correctieve maatregelen moeten vastgelegd worden (incl. het onderscheid tussen correcties en correctieve maatregelen) en tot slot wat de vereisten zijn voor het Recall Plan zoals voorgeschreven in de FSMA.
Bovendien wordt er een vergelijking gemaakt met de meeste commerciële lastenboeken (BRC, IFS …): hebt u al een BRC- of IFS-certificaat dan zal u duidelijk voorgesteld worden welke extra maatregelen u dient te implementeren om uw bedrijf in overeenstemming te brengen met de FSMA.
Er is voldoende tijd en ruimte ingebouwd voor vraagstelling en interactie.

Belangrijke opmerking

Deze 1-dag opleiding kan niet gelijk geschakeld worden aan de zogenaamde ‘standardized curriculum’ recognized by FDA.  Deze opleiding belicht wél de meeste aspecten ervan. Echter: om een officieel PCQI-certificaat te bekomen (uitgereikt door FSPCA) dient een door de FDA goedgekeurde opleiding (minimum 2,5 dagen) gevolgd te worden.

Wél geldt: in deze opleiding worden wél de meeste aspecten uit het officiële curriculum belicht, zodat u perfect in staat bent om de PCQI te ondersteunen, de nodige support te bieden bijvoorbeeld als lid van het Food Safety Team.

Duur

1 dag; van 9u00-17u00

Data en locaties

Deze opleiding wordt enkel in-house aangeboden, op maat van uw onderneming. Neem hier contact voor meer info.

Kostprijs

 

Neem hier vrijblijvend contact voor prijszetting en offerte.

Inschrijvingen

 

Neem hier vrijblijvend contact voor inschrijvingen.

Nieuws

Opleidingsaanbod najaar 2020 staat online

Het opleidingsaanbod 'najaar 2020' staat online, neem snel een kijkje onder 'onze opleidingen'.

Naast de vertrouwde onderwerpen (HACCP, etikettering, microbiologie, wetgeving, ...)…

Vernieuwde bio-wetgeving: van kracht in 2021

Het gebruik van de term 'bio' is bij wet beschermd. Om levensmiddelen als 'biologisch' in de handel te brengen, dienen operatoren gecontroleerd te worden tegen de vigerende wetgeving. Het Europees parlement keurde recent de vernieuwde bio-…

UTZ en Rainforest Alliance kondigen samen een nieuw certificatieschema aan

UTZ en Rainforest Alliance hebben recent hun fusie aangekondigd. Vanaf juli 2020 wordt de nieuwe, ééngemaakte standaard aangekondigd. Bedrijven hebben dan minimaal 1 jaar en uiterlijk tot volgende certificatie de…

Testimonials

Wij nodigen Eva Moens regelmatig uit voor opleidingen (etikettering, HACCP, hygiëne, ...). Eva heeft een brede kennis; denkt mee met onze organisatie en komt met praktische voorstellen en verbetermaatregelen. Ook achteraf kunnen we steeds met vragen bij haar terecht. Een echter aanrader!

Caroline Dohogne; Q-manager (Neuhaus)

Sinds ik actief werkzaam ben in de voedingsindustrie, deed ik reeds verschillende malen beroep op Eva Moens Consult voor zowel opleidingen als individuele coaching. De pragmatische aanpak is schitterend en de grondige kennis & expertise zeer groot. Men kan zich steeds verwachten aan advies op maat met directe toegevoegde waarde.

Jeroen De Bock; Quality Assurance Engineer (Puratos)

Dankzij de kennis en aanpak van Eva & haar team, beschikken wij nu over de juiste en concrete inzichten m.b.t. onze food fraude studie. Wij appreciëren de snelheid en pragmatische aanpak van Eva. Haar kennis reikt duidelijk op vele vlakken héél ver; zij kan deze bovendien op efficiënte wijze aan de man brengen. Opmerkelijk is vooral het vertrouwen dat gesteld wordt in het werk van Eva Moens Consult door onze auditoren. Een absolute aanrader!

Peter Schiettecatte; Q-manager (Delici)

Blij dat wij op ons pad Eva Moens tegen kwamen. Zij gaf een duidelijke uitleg over wat er allemaal moest gebeuren en zette stap per stap ons op weg naar een bedrijf dat in orde is op het vlak van voedselveiligheid en HACCP.

Els Van Schepdael; zaakvoeder (Bakkerij D'Elst)

Eva was een godsgeschenk met een gigantische kennis en professionaliteit maar bovenal down to earth, pragmatisch, perfect in het onderscheiden van hoofd-en bijzaak en erg betrokken op het welslagen van mijn avontuur!

Krist'l De Loose; zaakvoerder (Pastati)

De consultancy van Eva Moens is goud waard. Met de zeer gestructureerde maandelijkse sessies was het schrijven van een kwaliteitshandboek nog nooit zo eenvoudig. En dit alles in een zeer open en amicale sfeer. Bovendien heeft Eva voor elke vraag wel een antwoord wat de discussie of uitwerking van bepaalde onderwerpen heel vlot, leerrijk en dynamisch maakt. Een echte aanrader!

Lara Gorissen; R&D-manager (Puratos)

Wegens tijdsgebrek lukte het niet om FSPCA in te voeren in onze organisatie, maar samen met Eva Moens Consult hebben we op een paar dagen tijd ons kwaliteitshandboek kunnen uitbreiden en herzien. Dankzij hun efficiënte aanpak, zijn we klaar zijn voor onze volgende FSPCA audit!

De professionele aanpak raden we iedereen aan.  Kwaliteit gegarandeerd!

Sophie Van Ranst; Q-manager (Pralibel)

We zijn zeer tevreden over de jarenlange kwalitatieve service en goede ondersteuning. Daarnaast is Eva Moens Consult steeds eenvoudig bereikbaar en wordt er doortastend en efficiënt te werk gegaan. 

Kristoff, Anke en Caroline; Q-managers (Ranson)

Begin dit jaar hebben we Eva ingeschakeld voor onze jaarlijkse HACCP-opleiding voor productiemedewerkers. De reacties van onze productiemedewerkers na de opleiding waren unaniem positief. Iedereen was laaiend enthousiast. Eva is een enthousiaste lesgeefster, met kennis van zaken. Haar opleidingen zijn interactief, duidelijk en gestructureerd.

Eva beheerst de kunst om 'moeilijke' materie op een laagdrempelige, boeiende en duidelijke manier over te brengen.

Evelien Van den Bussche; Q-manager (Lily's Cakes)

2 years ago I started a position as Quality Manager. Back then I had no experience in the function and although it could have resulted on a chaotic situation, it did not, thanks to the help of Eva. Eva and her team give clear and interesting trainings, they are knowledgable in their areas and can relate to the day to day activities in the plant. Moreover, she really cares about my company and can relate to my specific needs. With the support and guidance of Eva and her team, we have been able to increase the quality in our factory considerably. And that is the goal, isn’t it?

Alma G. Flores; Quality & R&D-manager (La William)