Food Contact Materials: generieke bijlage aan autocontrolegidsen

Deze opleiding heeft als doel de nodige inzichten te verschaffen m.b.t. de implementatie van de ‘Generieke bijlage aan de autocontrolegidsen betreffende FOOD CONTACT MATERIALS’.

Het generieke hoofdstuk voor levensmiddelenfabrikanten betreffende ‘Materialen die met levensmiddelen in contact komen’ bevat de eisen m.b.t. autocontrole voor de operatoren uit de levensmiddelenindustrie die FCM (Food Contact Materials) voor eigen gebruik aankopen, gebruiken en eventueel vervaardigen om levensmiddelen in te verpakken in hun gewenste finale vorm (zoals bedoeld voor de consument).  U vindt deze autocontrolegids hier.

Let op! Dit hoofdstuk is een integraal onderdeel van alle bestaande autocontrolegidsen en is bijgevolg een vast audit-onderwerp bij álle autocontrole-audits. Meer info vindt men tevens op deze FAVV-link.

In deze opleiding wordt dieper ingegaan op de scope en de implementatie van deze gids.  Aanvullend op het theoretisch kader, wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden, geïllustreerd hoe dit aanvullend hoofdstuk voor uw bedrijf wel/niet van toepassing kan zijn én hoe u moet omgaan met de implementatie ervan. Tevens gaat de lesgever dieper in op de diverse types verpakkingen en hun samenstelling én wordt nader toelichting gegeven rond de FCM (food contact material)- en migratiewetgeving.  Begrippen zoals VVO (verklaring van overeenstemming), globale en specifieke migratie (OML en SML) alsook de migratietesten en simulanten worden in de praktijk verduidelijkt via duidelijke cases. Een aanrader!

Duur

1 dag; van 9u00-17u00

Data en locaties

Deze opleiding wordt in voorjaar 2019 2x aangeboden in het open aanbod:

Deze opleiding wordt tevens specifiek aangeboden voor de AGF-sector (aardappelen – groenten – fruit)

  • 16/01/2019: NAZARETH (NL)
  • 13/02/2019: NIVELLES (FR)
Kostprijs

Alle opleidingen worden gratis of tegen een gereduceerd tarief aangeboden voor werknemers uit volgende paritaire comités: PC 118 - PC 220 - PC 200; zie ook www.alimento.be

Inschrijvingen

Via ALIMENTO (www.alimento.be) of zie ook rechtstreekse link door te klikken op datum en locatie:

Nieuws

Food Safety Culture & Whistle Blower

Met de komst van BRC versie 8 wordt ‘food safety culture’ een verplicht te implementeren hoofdstuk binnen uw ‘food safety management system’.

Over het algemeen is ‘voedselveiligheidscultuur’ een moeilijk concept voor…

BRC versie 8

Vanaf 1 februari 2019 worden alle BRC FOOD - audits uitgevoerd tegen de nieuwste versie 'BRC 8'.  Bent u op zoek naar een opleiding of pragmatische begeleiding bij de implementatie van BRC 8: aarzel niet en contacteer ons!…

Opleidingsaanbod voorjaar 2019 online

Vanaf heden staat het opleidingsaanbod 'voorjaar 2019' online. Neem gerust een kijkje onder 'onze opleidingen' of download het…

Testimonials

Wij nodigen Eva Moens regelmatig uit voor opleidingen (etikettering, HACCP, hygiëne, ...). Eva heeft een brede kennis; denkt mee met onze organisatie en komt met praktische voorstellen en verbetermaatregelen. Ook achteraf kunnen we steeds met vragen bij haar terecht. Een echter aanrader!

Caroline Dohogne; Q-manager (Neuhaus)

Sinds ik actief werkzaam ben in de voedingsindustrie, deed ik reeds verschillende malen beroep op Eva Moens Consult voor zowel opleidingen als individuele coaching. De pragmatische aanpak is schitterend en de grondige kennis & expertise zeer groot. Men kan zich steeds verwachten aan advies op maat met directe toegevoegde waarde.

Jeroen De Bock; Quality Assurance Engineer (Puratos)

Dankzij de kennis en aanpak van Eva & haar team, beschikken wij nu over de juiste en concrete inzichten m.b.t. onze food fraude studie. Wij appreciëren de snelheid en pragmatische aanpak van Eva. Haar kennis reikt duidelijk op vele vlakken héél ver; zij kan deze bovendien op efficiënte wijze aan de man brengen. Opmerkelijk is vooral het vertrouwen dat gesteld wordt in het werk van Eva Moens Consult door onze auditoren. Een absolute aanrader!

Peter Schiettecatte; Q-manager (Delici)

Blij dat wij op ons pad Eva Moens tegen kwamen. Zij gaf een duidelijke uitleg over wat er allemaal moest gebeuren en zette stap per stap ons op weg naar een bedrijf dat in orde is op het vlak van voedselveiligheid en HACCP.

Els Van Schepdael; zaakvoeder (Bakkerij D'Elst)

Eva was een godsgeschenk met een gigantische kennis en professionaliteit maar bovenal down to earth, pragmatisch, perfect in het onderscheiden van hoofd-en bijzaak en erg betrokken op het welslagen van mijn avontuur!

Krist'l De Loose; zaakvoerder (Pastati)

De consultancy van Eva Moens is goud waard. Met de zeer gestructureerde maandelijkse sessies was het schrijven van een kwaliteitshandboek nog nooit zo eenvoudig. En dit alles in een zeer open en amicale sfeer. Bovendien heeft Eva voor elke vraag wel een antwoord wat de discussie of uitwerking van bepaalde onderwerpen heel vlot, leerrijk en dynamisch maakt. Een echte aanrader!

Lara Gorissen; R&D-manager (Puratos)

Wegens tijdsgebrek lukte het niet om FSPCA in te voeren in onze organisatie, maar samen met Eva Moens Consult hebben we op een paar dagen tijd ons kwaliteitshandboek kunnen uitbreiden en herzien. Dankzij hun efficiënte aanpak, zijn we klaar zijn voor onze volgende FSPCA audit!

De professionele aanpak raden we iedereen aan.  Kwaliteit gegarandeerd!

Sophie Van Ranst; Q-manager (Pralibel)

We zijn zeer tevreden over de jarenlange kwalitatieve service en goede ondersteuning. Daarnaast is Eva Moens Consult steeds eenvoudig bereikbaar en wordt er doortastend en efficiënt te werk gegaan. 

Kristoff, Anke en Caroline; Q-managers (Ranson)

Begin dit jaar hebben we Eva ingeschakeld voor onze jaarlijkse HACCP-opleiding voor productiemedewerkers. De reacties van onze productiemedewerkers na de opleiding waren unaniem positief. Iedereen was laaiend enthousiast. Eva is een enthousiaste lesgeefster, met kennis van zaken. Haar opleidingen zijn interactief, duidelijk en gestructureerd.

Eva beheerst de kunst om 'moeilijke' materie op een laagdrempelige, boeiende en duidelijke manier over te brengen.

Evelien Van den Bussche; Q-manager (Lily's Cakes)

2 years ago I started a position as Quality Manager. Back then I had no experience in the function and although it could have resulted on a chaotic situation, it did not, thanks to the help of Eva. Eva and her team give clear and interesting trainings, they are knowledgable in their areas and can relate to the day to day activities in the plant. Moreover, she really cares about my company and can relate to my specific needs. With the support and guidance of Eva and her team, we have been able to increase the quality in our factory considerably. And that is the goal, isn’t it?

Alma G. Flores; Quality & R&D-manager (La William)