In het kader van export dossiers naar de VS én het bijhorende eisenpakket om te voldoen aan de eisen van de Food Safety Modernization Act (FSMA), werden de eisen m.b.t. FOOD DEFENSE sinds kort veel duidelijker afgelijnd in de FSMA Final Rule for Mitigation Strategies to Protect Food Against Intentional Adulteration (21 CFR 121) of kortweg de ‘Intentional Adulteration Rule (IA-rule)’.
De Intentional Adulteration Rule stelt dat elke faciliteit welke producten wenst te produceren voor de VS-markt zijn voedingsproducten dient te beschermen tegen sabotage, waarbij de faciliteit op basis van risicoanalyse (‘Vulnerability Assessment’) elke stap van het proces dient te evalueren. Voor het uitvoeren van deze Vulnerability Assessment stelt het FDA 3 methodieken voor:
- Key Activity Type (KAT) methode
- 3 elements methode
- Hybrid methode
Indien voor een bepaalde stap een significante kwetsbaarheid (‘significant vulnerability’) geïdentificeerd wordt, dienen de nodige beheersmaatregelen ('mitigation strategies’) getroffen te worden.
Via een gefundeerd plan van aanpak willen we u de tools aanreiken teneinde een Food Defense Plan op te stellen dat én conformiteit met FDA-regelgeving én conformiteit met GFSI-standaarden (BRCGS, IFS, …) nastreeft.
De opleiding omvat:
- een boeiend overzicht van de export-vereisten inzake Intentional Adulteration, het opstellen van een Food defense plan in lijn met FSMA
- een gefundeerd plan van aanpak teneinde uw bestaande Food Defense Plan om te bouwen tot een volwaardig plan dat én conformiteit met FDA-regelgeving én conformiteit met GFSI-standaarden nastreeft
- een hands-on training met de nodige tips & tricks teneinde een upgrade van het food defense plan uit te rollen
Programma:
- Inleiding
- Intentional Adulteration Rule (IA rule)
- Opbouwen van Food defense plan
- Broad mitigation strategies (food defense prerequisites – FD-PRP)
- Vulnerability assessment uitvoeren
- 3 elements method
- KAT method
- Hybrid method
- Management componenten van food defense plan
- Bepalen van beheersmaatregelen
- Bepalen van monitoring & corrigerende acties
- Training van medewerkers
- Verificatie & herziening van het food defense plan
- Q&A
1 dag; van 9u00-17u00
Deze opleiding wordt enkel in-house aangeboden, op maat van uw onderneming. Neem hier contact voor meer info.
Neem hier vrijblijvend contact voor prijszetting en offerte.
Neem hier vrijblijvend contact voor inschrijvingen.