In 2015 werd door de Europese Commissie het circulaire economie pakket goedgekeurd waaronder ook een actieplan om de overgang naar een circulaire economie in Europa te versnellen.
Door een circulair gebruik van verpakkingsmaterialen kan ook de voedingsindustrie haar impact sterk verminderen. We kijken daarom naar de nieuwe tendensen en trends binnen de voedselverpakkingsindustrie. Gebruik van gerecycleerd materiaal, alternatieve materialen zoals papier, maar ook bagasse, bamboe, … veroveren de markt. Welke voordelen kunnen zij bieden binnen uw organisatie? En welke aandachtspunten brengen ze met zich mee?
Daarnaast zetten we voor u enkele definities op een rijtje (begrippen zoals biobased, composteerbaar, oxydegradeerbaar, …) en kijken we naar de mogelijkheden die reeds commercieel beschikbaar zijn alsook naar hun functionaliteiten.
We werpen hierbij vooral een licht op de impact op uw voedselveiligheids- en kwaliteitsbeleid: welke zijn de aandachtspunten en hoe implementeren?
Programma:
1. Inleiding: situering van het begrip circulaire economie
2. Visie EU, nationaal wettelijk kader en engagementen rond verpakkingen
3. Cascade van waardenbehoud in voedselketen
4. Circulariteit in verpakking
- Papier & karton
- Plastics
- Wat met disposables
- Impact op VVO, certificatiemogelijkheden en andere voedselveiligheids- en kwaliteitsaspecten
5. Praktijkcases en voorbeelden
1 dag; van 9u00-16u00
Deze opleiding wordt enkel in-house aangeboden, op maat van uw onderneming. Neem hier contact voor meer info.
Neem hier vrijblijvend contact voor prijszetting en offerte.C 200; zie ook www.alimento.be.
Neem hier vrijblijvend contact voor inschrijvingen.