Deze cursus stelt deelnemers in staat zich voor te bereiden op een bio-controle en/of brengt de nodige inzichten bij betreffende de bio-regelgeving.
Het gebruik van de term ‘bio’ of ‘biologisch ’ is bij wet beschermd. Om levensmiddelen als ‘biologisch’ in de handel te brengen, dienen operatoren uit de levensmiddelensector gecontroleerd te worden (door een daartoe erkende instantie) tegen de vigerende wetgeving.
Let op: per 1 januari 2022 gaat de vernieuwde bio-regelgeving van kracht: Verordening (EU) 2018/848. In deze opleiding informeren we u over de nieuwigheden en de implicaties daarvan voor uw onderneming: wat houden de wijzigingen in; hoe kan u de (nieuwe) vereisten integreren in uw bestaande kwaliteitszorgsystemen?
Deze opleiding heeft verder tot doel u voor te bereiden op een ‘bio audit’. De lesgever werpt een licht op volgende onderwerpen:
- bio wetgeving: wat, waarom, hoe?
- hoe voorbereiden op een bio audit?
- stappenplan en certificatieprocedure
- tips & tricks m.b.t. de praktijk en documentatie
- verloop van een bio controle
Deze en vele andere vragen worden beantwoord doorheen de training: een absolute aanrader!
1 dag; van 9u00-17u00
Alle opleidingen worden gratis of tegen een gereduceerd tarief aangeboden voor werknemers uit volgende paritaire comités: PC 118 - PC 220 - PC 200; zie ook www.alimento.be.
Via ALIMENTO (www.alimento.be) of zie ook rechtstreekse link door te klikken op datum en locatie: