Onze expertise strekt zich uit over diverse disciplines; alle laatste tendensen en wijzigende wetgeving worden steeds op de voet gevolgd door onze coaches. Wij streven naar uitmuntendheid in élk van onderstaande domeinen en hebben een zéér ruime ervaring opgebouwd inzake know-how en implementatie van onderstaande vakgebieden:
Dat de implementatie van een voedselveiligheidscultuur bijdraagt tot het welslagen van een veilig en kwaliteitsvol beleid, werd nu ook door de Europese Commissie erkend. De Verordening (EU) 852/2004 werd immers herzien en Food Safety Culture zal fungeren als belangrijke (wettelijke) pijler voor voedselveiligheid in de hele EU.
Daarnaast maakt Food Safety Culture ook expliciet deel uit van het eisenpakket in vigerende lastenboeken zoals BRCGS en IFS.
Food Safety Culture geldt hier als antwoord op de behoefte om veilige en kwaliteitsvolle voedselpraktijken te omarmen op een meer fundamenteel niveau.
Over het algemeen is ‘voedselveiligheidscultuur’ een moeilijk concept voor kwaliteitsmanagers. Het is abstract, moeilijk aantoonbaar en niet eenvoudig te controleren. Toch wordt het steeds belangrijker, ook binnen het wettelijke kader. Een bedrijfscultuur waarin voedselveiligheid verankerd is, draagt immers aantoonbaar bij tot het welslagen van uw beleid, uw kwaliteit en successen.
Het management is de drijvende kracht achter de beleidsvisie; het management dient tevens normen en waarden uit te dragen binnen de gehele organisatie. Toewijding van alle medewerkers én aanscherpen van voedselveiligheidsbewustzijn -en dit op alle niveaus van de organisatie- zijn daarbij belangrijke kernbegrippen. Ook de kwaliteitsmanager heeft een belangrijke taak teneinde het gewenste niveau van een duurzame ‘voedselveiligheidscultuur’ te bereiken.
Hoe voedselveiligheidscultuur aanscherpen in uw onderneming? Op zoek naar tips & tricks om de cultuur correct te evalueren en/of te implementeren? Wij hebben de nodige expertise opgebouwd en staan u graag met raad en daad bij.