Food Safety Culture & Whistle Blower

Met de komst van BRC versie 8 wordt ‘food safety culture’ een verplicht te implementeren hoofdstuk binnen uw ‘food safety management system’.

Over het algemeen is ‘voedselveiligheidscultuur’ een moeilijk concept voor kwaliteitsmanagers. Het is abstract, moeilijk aantoonbaar en niet eenvoudig te controleren. Toch wordt het steeds belangrijker, niet alleen binnen de BRC-normering. Een bedrijfscultuur waarin voedselveiligheid verankerd is, draagt immers aantoonbaar bij tot het welslagen van uw beleid, uw kwaliteit en successen.

Het management is de drijvende kracht achter de beleidsvisie; het management dient tevens normen en waarden uit te dragen binnen de gehele organisatie. Toewijding van alle medewerkers én aanscherpen van voedselveiligheidsbewustzijn -en dit op alle niveaus van de organisatie- zijn daarbij belangrijke kernbegrippen.

Ook de kwaliteitsmanager heeft een belangrijke taak teneinde het gewenste niveau van een duurzame ‘voedselveiligheidscultuur’ te bereiken.

Bent u op zoek naar de nodige tips & tricks teneinde een gefundeerd stappenplan uit te werken om een ‘food safety culture’ te implementeren; te meten en/of continu te verbeteren? Of heeft u concrete vragen m.b.t. het ‘whistle blower’-concept (vereist in BRC v. 8): wie aanstellen als vertrouwenspersoon, hoe opvolgen, hoe registreren?

Contacteer ons of bekijk onze opleidingskalender; we organiseren diverse opleidingen m.b.t. Food Safety Culture

Nieuws

Opleidingsaanbod NAJAAR 2019 staat online

Het opleidingsaanbod 'najaar 2019' staat online, neem snel een kijkje onder 'onze opleidingen'.

Naast de vertrouwde onderwerpen (HACCP, etikettering, microbiologie, wetgeving, ...) bieden we dit najaar ook enkele…

VCOOL opleiding voor CHOPRABISCO - wegens succes herhaald

VCOOL staat voor VOluntary Country Of Origin Labelling.

Op 1 april 2020 gaat de uitvoeringsverordening 2018/775 betreffende de oorsprongsetikettering van levensmiddelen

TESCO standaard: TFMS wordt TFS

De "Tesco Food Manufacturing standard - versie 6" wordt "Tesco Food Standard - versie 1".

De nieuwe standaard gaat van kracht op 25/02/2019 (er wordt vanaf dan enkel nog tegen de nieuwe versie geauditeerd…

Testimonials

Wij nodigen Eva Moens regelmatig uit voor opleidingen (etikettering, HACCP, hygiëne, ...). Eva heeft een brede kennis; denkt mee met onze organisatie en komt met praktische voorstellen en verbetermaatregelen. Ook achteraf kunnen we steeds met vragen bij haar terecht. Een echter aanrader!

Caroline Dohogne; Q-manager (Neuhaus)

Sinds ik actief werkzaam ben in de voedingsindustrie, deed ik reeds verschillende malen beroep op Eva Moens Consult voor zowel opleidingen als individuele coaching. De pragmatische aanpak is schitterend en de grondige kennis & expertise zeer groot. Men kan zich steeds verwachten aan advies op maat met directe toegevoegde waarde.

Jeroen De Bock; Quality Assurance Engineer (Puratos)

Dankzij de kennis en aanpak van Eva & haar team, beschikken wij nu over de juiste en concrete inzichten m.b.t. onze food fraude studie. Wij appreciëren de snelheid en pragmatische aanpak van Eva. Haar kennis reikt duidelijk op vele vlakken héél ver; zij kan deze bovendien op efficiënte wijze aan de man brengen. Opmerkelijk is vooral het vertrouwen dat gesteld wordt in het werk van Eva Moens Consult door onze auditoren. Een absolute aanrader!

Peter Schiettecatte; Q-manager (Delici)

Blij dat wij op ons pad Eva Moens tegen kwamen. Zij gaf een duidelijke uitleg over wat er allemaal moest gebeuren en zette stap per stap ons op weg naar een bedrijf dat in orde is op het vlak van voedselveiligheid en HACCP.

Els Van Schepdael; zaakvoeder (Bakkerij D'Elst)

Eva was een godsgeschenk met een gigantische kennis en professionaliteit maar bovenal down to earth, pragmatisch, perfect in het onderscheiden van hoofd-en bijzaak en erg betrokken op het welslagen van mijn avontuur!

Krist'l De Loose; zaakvoerder (Pastati)

De consultancy van Eva Moens is goud waard. Met de zeer gestructureerde maandelijkse sessies was het schrijven van een kwaliteitshandboek nog nooit zo eenvoudig. En dit alles in een zeer open en amicale sfeer. Bovendien heeft Eva voor elke vraag wel een antwoord wat de discussie of uitwerking van bepaalde onderwerpen heel vlot, leerrijk en dynamisch maakt. Een echte aanrader!

Lara Gorissen; R&D-manager (Puratos)

Wegens tijdsgebrek lukte het niet om FSPCA in te voeren in onze organisatie, maar samen met Eva Moens Consult hebben we op een paar dagen tijd ons kwaliteitshandboek kunnen uitbreiden en herzien. Dankzij hun efficiënte aanpak, zijn we klaar zijn voor onze volgende FSPCA audit!

De professionele aanpak raden we iedereen aan.  Kwaliteit gegarandeerd!

Sophie Van Ranst; Q-manager (Pralibel)

We zijn zeer tevreden over de jarenlange kwalitatieve service en goede ondersteuning. Daarnaast is Eva Moens Consult steeds eenvoudig bereikbaar en wordt er doortastend en efficiënt te werk gegaan. 

Kristoff, Anke en Caroline; Q-managers (Ranson)

Begin dit jaar hebben we Eva ingeschakeld voor onze jaarlijkse HACCP-opleiding voor productiemedewerkers. De reacties van onze productiemedewerkers na de opleiding waren unaniem positief. Iedereen was laaiend enthousiast. Eva is een enthousiaste lesgeefster, met kennis van zaken. Haar opleidingen zijn interactief, duidelijk en gestructureerd.

Eva beheerst de kunst om 'moeilijke' materie op een laagdrempelige, boeiende en duidelijke manier over te brengen.

Evelien Van den Bussche; Q-manager (Lily's Cakes)

2 years ago I started a position as Quality Manager. Back then I had no experience in the function and although it could have resulted on a chaotic situation, it did not, thanks to the help of Eva. Eva and her team give clear and interesting trainings, they are knowledgable in their areas and can relate to the day to day activities in the plant. Moreover, she really cares about my company and can relate to my specific needs. With the support and guidance of Eva and her team, we have been able to increase the quality in our factory considerably. And that is the goal, isn’t it?

Alma G. Flores; Quality & R&D-manager (La William)