Op 1 augustus 2022 is de nieuwe versie van de BRCGS Global Standard Food Safety gepubliceerd. Alle audits worden vanaf 1 februari 2023 uitgevoerd tegen de nieuwe versie.
Enkele nieuwigheden op een rijtje:
- food safety culture is verder uitgewerkt en wordt sterk in de kijker gezet
- validatie van het HACCP plan wordt een belangrijke vereiste (in lijn met de Codex Alimentarius)
- stimuleren van continue verbetering met focus op risk based analysis en root cause
- verdere verduidelijking van outsourced processing
- apparatuur en machines zijn een belangrijk aandachtspunt in versie 9: forse uitbreiding van het eisenpakket o.m. m.b.t. indienststelling nieuwe machines, technisch onderhoudsplan, ...
- extra eisen m.b.t. training van het personeel
- en tal van andere wijzigingen (zonering, scope leveranciersaudits, productcontaminatie, food fraude, ...)
Interesse naar een duidelijk overzicht van alle nieuwigheden? Nood aan extra hulp bij uw 'plan van aanpak BRCGS versie 9': contacteer ons voor in-house trainingen of advies.