Een goede (proces)validatie leidt tot belangrijke inzichten en kan dienen als stevige steunpilaar van een voedselveiligheids- en kwaliteitsbeleid.
Deze opleiding wil de nodige inzichten aanreiken teneinde processen, HACCP-plannen, maar tevens etiketten of technische fiches, houdbaarheden, … op gefundeerde werkwijze te valideren.
Voor de verschillende 'food safety'-gevaren, werpt de lesgever een blik op methodieken inzake validatie zoals:
- voorspellend modelleren: hoe werkt dit, welk model gebruik ik, hoe interpreteren, …
- challenge-testen: wat, hoe, wanneer wel/niet toepassen, …
- claims m.b.t. 'free from' – allergenen: hoe onderbouwen?
- validatie van een allergenenbeleid
- vreemde voorwerpen: bvb. gevalideerde keuze tussen metaaldetectie, zeef, …
- chemische residuen: hoe valideer ik afwezigheid van residuen?
- validatie van de koude ketting
- validatie van verhittingsprocessen
- houdbaarheidstesten: microbiologische en sensorische validatie
- onderbouwen van een goede reinigings- en ontsmettingsprogramma
- procesvalidaties
Uitwisseling van kennis en know-how verzekerd. Een absolute aanrader!
1 dag; van 9u00-17u00
Deze opleiding wordt aangeboden op:
Neem hier contact voor meer info.
Alle opleidingen worden gratis of tegen een gereduceerd tarief aangeboden voor werknemers uit volgende paritaire comités: PC 118 - PC 220 - PC 200: zie ook www.alimento.be
Via ALIMENTO (www.alimento.be) of zie ook rechtstreekse link door te klikken op datum en locatie: